Alkalmazott kineziológia

Miben más az Alkalmazott kineziológia?

Jelen világunkban a medicina két síkra osztható.

- Alternatív gyógyászat- a folyamatot kezeli: kínai gyógyászat, akupunktúra,, füvek, masszázs, meridiánok, energetikai rendszer, de többnyire az öngyógyító mechanizmusok aktiválása a cél.

- Klasszikus gyógyászat szintén a folyamatot kezeli, de az embert részekre szedi szét, és mint önálló egységeket kezeli, melyben a gyógyszeres kezelés dominál. Rendszer függő.

Fontos a kezelési módok tudományos alátámasztottsága, vagyis volt e tesztelve, és a hatás mechanizmusa nem káros az emberre nézve.

Egyik ilyen kezelési mód az Alkalmazott Kineziológia, amely a jövő medicinája.

Mi is a Kineziológia?  Kineziológia a mozgást tanulmányozza, vagyis az összefüggést a test és az izmok között, vázrendszert és a hozzá kapcsolódó izmok, ízületek, inak, szalagok reflex reakcióit vizsgálja statikai és dinamikai helyzetben, vagyis terhelés és mozgás közben. Ezen reflexek összességét értékelve következtetni lehet a betegség okára és a probléma valós helyére, gyakran a probléma nem ott van, ahol fáj.

A Kineziológia jelentése – a “mozgás tudománya”, a mozgásszervi sérülésekkel és az ebből fakadó problémák helyre hozatalával foglalkozó tudomány. Feladata:

  1. a mozgás sérülés okait feltárni,
  2. a mozgás statikájának és dinamikájának visszaállítása,
  3. a neuro-motorikus áttanítás, vagyis az izmok helyes sorrendben történő bekapcsolását elősegíteni.

Az Alkalmazott Kineziológia a neurológiából nőtte ki magát és átmenetet képez a klasszikus és az alternatív medicina között. Holisztikus szemlélete az egységre épül, mely alkotó elemei:1) szerkezeti-izom, ízület, gerinc, szervek , 2) biokémiai- intoxikáció, vírusok, paraziták, 3) mentális- energia-információ- lelki és érzelmi traumák, sugárzás szennyezettség stb. A kineziológia mindez által egy diagnosztikai eszköz, de a kezelési módjai már meglévő elfogadott gyógymódokra épülnek, mint például azosteopátia, manuál terápia, masszázs, viscerális terápia, akupresszura, cranio-sacrális terápia, pszichoterápia.

 Miben különbözik az alkalmazott kineziológia a klasszikus medicinától?

A neurológus nyugalmi állapotban értékeli az idegrendszert, amíg a kineziológus terhelés alatt. Ha terhelés alatt van reflex reakció, ez az egészség, ha nincs- ez az út a betegség felé.

Az alkalmazott kineziológia alap eszközei.

Két fő diagnosztikai módszer van, az egyik az izom teszt, amely megmutatja, hogy az idegrendszer mennyire képes felelni a fennálló terhelésre. A másik a vizuális diagnosztika, amely a testtartás, a járás, ülés, fej, nyak stb. keresztül mutatja a probléma esetleges okait.

Miért van nagy jelentősége az izom teszteknek? Az izom tesztel választ kapunk az állapotunkról, a tudattalanban lévő programokról, és arról hogy a probléma elsődlegesen- szerkezeti, érzelmi, vagy metabolikus. Ez hatalmas fegyver a kezünkben, jó értelemben, amely akár megmutatja, hogy jó e az étel amit fogyasztani kívánunk, megfogja e könnyen emészteni  a gyomor,  vagy a kiválasztott diétát   amit ajánlottak azt a szervezetünk elfogadja és pozitívan fog rá reagálni?  Így sokat segíthetünk családtagjainknak, barátainknak könnyebbé tenni mindennapi életünket. De az izom tesztelés egy igen finom és összetett technika, szigorú szabályai vannak, mert a nem helyesen elvégzett izom teszt félrevezethető lehet, és ezzel árthatunk is.

            De mi az EGÉSZSÉG?

Az egészség – a szervezet képessége adaptívan válaszolni a környezeti terhelésekre, ez az adaptáció.

    Az egészségnek  három összetevője van: a fizikai, szellemi, érzelmi. Itt a válaszreakció a legfontosabb, az idegrendszer adaptív, vagy nem adaptív.  Ha az idegrendszer a legfőbb “főnök”, úgy neki pontosan kell tudni ellenőrizni a “beosztottjainak” a viselkedését, vagyis a szív, légzés, bél, gyomor, stb, működését . Az idegrendszer legfontosabb nyelve a – reflex.

            A megbetegedés mechanizmusa.

A emberi szervezet képes magát visszaállítani, regenerálni, valamint képes az öngyógyításra. Akkor miért betegeskedünk?

     A fenti képesség bekapcsolásához elengedhetetlen az agyunka test receptorjaitól helyes, valós információt kapjon. Ezek a receptorok mindenütt megtalálhatók, bőr alatt, szervekben, izmokban, ízületekben helyezkednek el. Feladatuk átadni az információt az irányító központba. A központi idegrendszer a jelet az agy különböző részeibe küldi, ahol a reagálási program minták vannak, és amely vissza jelez a központi idegrendszeren keresztül az izmoknak. Kísérlet igazolta, hogy a nyelvre helyezett anyagról az információ 1-3 mp alatt jut el az agyunkba. Sokan állítják, hogy csak egy betegség létezik, az pedig idegrendszer, amíg mások szerint ez az immunrendszer hibája. Szerintem a titok nyitja mélyebben a tudattalanunkban lévő programokban rejtőzik.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé)

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>