Nem volt, nincs és nem lesz soha választásunk

Ezen a mi Földgolyónkon élő emberek erősen hisznek valamilyen személyi akaraterőben. De teljesen őszintén és adekvátan, vegye az életében történt három legfontosabb, legjelentősebb eseményt, emlékezzen vissza rá. És most őszintén, tudta biztosan, hogy ezek az események megtörténnek?

Valójában az, ami velünk történik, arról bennünk vannak azok a gondolatminták, hogyan kell lennie a dolgoknak, és mi annyira biztosak vagyunk ebben az eszmébe, gondolatba. De vizsgáljuk meg a dolgokat, minden tradíciót, vallást, stb. mellőzve, tisztán tudományosan. Minden pillanatban trilliónyi ösztönző megnyilvánulás, hatás ér mindenkit. Hogy érthető legyen egy példa: rákiabált a gyerekére, de nem akart, ez abból fakad, hogy így látta, vagy így, tanulta, mellékes, abban a pillanatban a szervezetében meghatározott hormonális háttér volt, a vércukorszint mértéke milliónyi ráhatás befolyásoló tényező, időjárás, mágneses sugárzás, rosszul aludt, főnöke felhúzta: ezeket a milliónyi körülményeket nem tudta kontrollálni és ezek összessége beindította önnél egy folyamatot.  Csak egy párat említettem a több milliónyi befolyásoló tényezőből, melyet NEM TUDJUK ellenőrizni, mert nem is tudunk róluk.

Akkor, ha nem tudjuk ellenőrizni a befolyásoló tényezőket, és itt visszautalok magára a “Szabad Választás” eszméjére, milyen képen tudunk valamit is választani. És itt az elfogadás lényege. Tudatosítani azt, hogy az, ami életünkben velünk történik és most egy mély értelmű dolgot mondanék, hogy előbbi érthetőbb legyen. Az, amit magunk alatt értünk, egy hamis szerkesztői érzet, az az én-érzet, melyet úgy nevezünk “ÉN”. Valójában ez az “Én” csak egy érzet a testben, ez sehol máshol nincs jelen.

 1. Hisz nem mi választottunk abban a pillanatban azokat a tényezőket és csak egyszerűen lettek, ezt mi írtuk magunkénak.
 2. Mindenki rendelkezik sajátos személyi állapottal, mentális, fizikai, energetikai, intellektuális, stb. Minket úgy neveltek, olyan eszmékkel, hogy milyennek kell lennie a fizikai testünknek, személyiségünknek stb. De vegyük azt, amit ön saját magában nem tart megfelelőnek, nem tetszik önmagában, ez lehet egy testi megnyilvánulás, egy jellembéli képesség, és ezt ön teljesen magáénak tartja, és ezt kontrollálni tudja! Kérdezem, de feleljen őszintén! Miért van jelen még mindig ez az ÉLETÉBEN?  Ígéretet tett magának, hogy ezt-azt többé nem teszi, nem viselkedik úgy, “Nem fog többet a gyerekre kiabálni”, de ez újra és újra megtörténik. Akkor, ha ez a mi, saját minőségünk, képességünk és Van VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGÜNK, és még van egyéb sok eszme, “Miért marad ez meg az életünkben?” Miért nem cselekszünk másként?

De hogy történhetne ez másképpen? Van milliónyi befolyásoló körülmény, melyet NEM TUDUNK ellenőrizni.

Tegyük fel, konfliktusa van egy másik emberrel, ő is úgy, mint ön nem tud másképpen viselkedni, mivel ott is volt millió tényező, amikor ez történt, igaz, nem kell elfogadni a másik reagálását, de nem kell hibáztatni a másikat és önmagát sem, mert valójában önnek és senkinek soha semmilyen kontrollja NEM VOLT és NEM IS LESZ! Ez tudomány, tény. És azok az emberek, akik azt hiszik, hogy kontrollálnak, mérhetetlen STRESSZBEN élnek!

Pl. Ha van egy kívánsága, egybeestek a körülmények és megvalósult, boldog, elégedett. Ha nem sikerült, elkeseredik, másokat hibáztat, stb.

MINDEN, AMIT TÖRTÉNIK, ÉPPEN ÚGY TÖRTÉNIK, AHOGY TÖRTÉNIK, NEM TÖRTÉNHET MÁSKÉNT, nincs más módja, mi nem ellenőrizzük a milliónyi tényezőt, nem is tudjuk.

Tegyük fel, ha ez így történik, de mi úgy gondoljuk, hogy másképpen kéne! De honnét tudjuk, hogy kell lennie, vagy történnie?

Mi olyan tradíciókban nőttünk fel, ahol létezik egy olyan elképzelés, Milyennek kell lennie a FÉRFINAK, milyen kell, hogy legyen a NŐ! Milyennek kell lenni a VISZONYUKNAK, milyennek kell lenni az ÉLETNEK, mi a SIKER, a BOLDOGSÁG, stb. MI ELHITTÜK, MINT ABSZOLÚT REALITÁST (valóságot), amit gyerekkorban belénk programoztak. Mivel ebben a hitben élünk, és az életben egybeesnek dolgok ezzel, ami a mi realitásunk projekciója,  Boldogságot Érzünk magunkban, Jóóó.  És ha nem esik egybe, magunkat és másokat hibáztatjuk. És most gondolkozzunk el azon, az ami van, az a reális, vagy az a reális amit mi gondolunk arról, hogy milyenek kéne lennie?

Történik, ami történik, nem csak a környezetünkben, de a Belső világunkban is és a mentális szféránkban. A GONDOLATOK JÖNNEK, NEM VÁLASSZUK KI ŐKET, ez tény. AZ EMÓCIÓK, ÉRZELMEK MEGJELENNEK! Ha ez nem így lenne, érezné bárki is magát kellemetlenül  ”ŐK MAGUKTÓL JELENNEK MEG”. Nem mi Válasszuk meg őket.

A szívverés, a lélegzés önmagától történik, de bennünk minden alkalommal előjön egy eszme, melyet senki nem von kétségbe ezen a bolygón (kivéve kb. 100 000) a 7 milliárd emberből. Kételkednek ezekben az eszmékben? Nem, de valójában ezekből hiányzik az idea. “A személyes szerkesztő érzete”, hogy mi válasszuk meg az érzéseinket, gondolatainkat, hogy mit kell csinálni.  Az elején a 3 eseményt sem tudták, hogy meg fog-e valósulni, és ha igen, nem tudták mikor?

Ez az, ami a VÁLASZTÁST illeti!

De ha van valamilyen választási szabadságunk, szabad akaratunk, és mi vagyunk a érzéseink, gondolataink, tetteink, stb. “Teremtői”,  akkor, hogy van az, hogy még mindég van olyan szokásai, amelyek nem tetszenek Önmagában és mostanáig nincs az, amit szeretne, fizikailag és mentálisan egyaránt. Ez a realitás, ami van? Mutatom a személyi teremtőt, akinek eszméje van és irányítja a folyamatot. Helyezze bele önmagát és becsületesen vonja le a következtetéseket,

Minden cselekedet, történés mögött az egész Univerzum erői működnek (törvények) minden mindennel kölcsönhatásban van. Kvantum fizika.

Az ember az egyetlen lény a bolygón, akinek van ideája, eszméje, hogy ő jobban tudja az Univerzumtól (Istentől) HOGYAN KELL LENNI! Csak az ember gondolja azt, hogy tudja, hogyan kell lennie a dolgoknak.

Ez butaság! És ez a NEM ELFOGADÁS!

 1.  Ön, tudatosítja azt, hogy aminek lenni kell, az csak egy idea, semmi több! Mellesleg ez az idea a neveltetésünk, a feltételesség, kultúra, tradíciók hozadéka.
 2. Elkezdi érzékelni, felfogni azt, ami van, olyannak, amilyen az, és regisztrálni, mint Tényt. Pl. történik valami, erre azt mondja, OK! Közben feljöhet belülről szorongás, elutasítás, elégedetlenség, ez is OK! Ez is van, mert ezt sem ön hozta létre. Még a “Nem Elfogadásán” is az egész Univerzum dolgozik. Ha csak regisztrálja, érdekes dolog történik, a hatás egyenlő az ellenhatással, mikor azt mondja, ez nem lehet, ellentmond a Realitás aspektusának a Realitásban, és ami ebben a pillanatban történik, a Realitás mutatja, hogy Reális!

“OK, Ez Van” mondja és ez is kezd eltűnni az ÉLETÉBŐL. Mint a gyerek, a homokozóban megdobják, ösztönösen átmegy a másik sarokba és játszik tovább, nincs sértődés, fájdalom, agresszió, ez van, és boldogan játszik tovább. Ez nem jelenti azt, hogy jóváhagyja, örülni kell, ha elfogadom, az ELFOGADÁS, amikor regisztrálom. EZ VAN! ELFOGADOM, EZ VAN!

Az ősi tanokban azt tartották előbb meg kell tisztítani az EMOCIONÁLIS TESTET, mert a sok ÉRZELEM elborítja, és a figyelmét elviszi. Ha megtisztítottuk a “karmikus döntések” technikájával, kevesebb emóció lesz, ami elvonja a figyelmet. Lesznek gondolatok, amik elvonják a figyelmet, van- nincs, és azok is egyre csendesednek, kevesebbet fog gondolkodni feleslegesen, OKÉ, és bízni kezd az Univerzumban. Minden történik, ahogy történnie kell! Milliónyi történés másodperc alatt. Érzékelje és élvezze, amit történik, azt ami Van! És lehet egyszer csak a Életében elkezd megjelenni a SZERETET ASPEKTUSA . A valódi TELÍTETTSÉG.

A fejébe bejön egy gondolat, nem várta, nem akarta, csak jött!                                               A gondolat mindig érzelmet hoz létre “negatívat” -”pozitív”- at, jót  ”semleges”-et. Attól függően, hogy milyen az emóció, kiszínezi a szituációt. Ebből válassza ki a DÖNTÉST, vagy a Döntés a Gondolat és Emóció függvénye, nem pedig a mi VÁLASZTÁSUNK! És a végeredmény? Ennek alapján beindul egy szenzor,  idegi láncfolyamat, majd 0,5 mp beindul egy másodlagos idegláncolat, amely kapcsolatban van az “Én Vagyok” ideával, tehát a cselekmény már megtörtént és 0,3 mp jön “Ezt Én  csináltam”. Pl. megbotlott, ez van, de 0,3 mp múlva jön az idea, ” Én megbotlottam”, mintha ez az “ÉN” a cselekvés előtt is már ott lett volna. Az idea mindig később jön, vagyis semmit sem mi választunk. A tudattalan előbb eldöntötte azt.

Egyetlen választás van, kicserélni a PROGRAMOT, ami IRÁNYÍT. Akkor automatikusan   fog változik a viselkedésünk.

Fontos momentum, amikor elfogadja azt, ami most van, nincs kívánsága valami mást kapni, mert éppen ekkor tud valójában megnyilvánulni. Milyen ellentmondás az , ha valaki nem akarja és az élet ad neki, aki meg akar, az meg nem kap. AZ ÉLET AD, ez csak egy metafora, nem kell szó szerint venni.

Az élet nem reagál az Egós kívánságokra, Én egy új házat akarok! az Élet meg. Hát akarjál,. Néha egybeesik,  ekkor büszke, ha nem elkeseredett. A lényeg, ami változni fog elsőként életükbe az, hogy elkezd MEGBÉKÉLNI a Világgal, olyannak érzékelni a világot amilyen. Ez nem feltétlenül örömérzet. OK, ez valamiért nem tetszik, kellemetlen érzet, OK, EZ VAN. Egyre kevesebb lesz az idea -Hogyan Kellene Lennie, egyre jobban fog tudni ellazulni, és azt érzékeli , hogy egyre kevesebb dolog Kell, ez NAGY AJÁNDÉK. Az életben minél többet fog ELFOGADNI, vagyis  nem áll ellent, nem taszítja el,  csak OK !  OK ! OK!, és eljön a pillanat, amikor nem lesz mit ELFOGADNI, és az Egó is elfogadódik, ami már nem létezik.

Ellazul,  és megérti, hogy sosem irányította az életét. A földön soha egyetlen ember sem irányította az életét. Ha megérti most azt, hogy soha nem volt és nem lesz választása és ez csupán egy idea a választásról,  arról, hogy “ÉN”  irányítom az életem. Ha nem érti ezt meg, ez a GYÖTRŐDÉSEN és SZENVEDÉSEN kívül semmi más nem AD. Minél több az elfogadás, annál tisztább lesz az érzékelés, és egyre több a CSÖND és a NYUGALOM.

Nem volt, nincs és nem lesz soha választásunk

Ezen a mi Földgolyónkon élő emberek erősen hisznek valamilyen személyi akaraterőben. De teljesen őszintén és adekvátan, vegye az életében történt három legfontosabb, legjelentősebb eseményt, emlékezzen vissza rá. És most őszintén, ...
Tovább a cikkre

Az élet törvényei – elvei

Ezeket CSOPRA fogalmazta meg, de egy kicsit át lett csoportosítva. Dharma - mi is ez? Az élettevékenységünk értelme. Ez az, amit ebben az életben meg kell tennünk, ezért jöttünk ide ...
Tovább a cikkre

Gyengék és erősek viszonya

"Egy sikeres férfi mögött a nő szeretete van. Egy sikeres nő mögött pedig a férfi árulása van." Ha a kapcsolatban a nő erősebb, akkor a férfinek fejlődni kell vagy elválni ...
Tovább a cikkre

Az élet törvényei – elvei

Ezeket CSOPRA fogalmazta meg, de egy kicsit át lett csoportosítva.

 1. Dharma – mi is ez?  Az élettevékenységünk értelme. Ez az, amit ebben az életben meg kell tennünk, ezért jöttünk ide le, ezt egyszerűen meg kell tennünk. A tűznek égnie kell, ha nem ég, bealszik, kialszik. Az ember, aki nem valósítja meg a Dharmáját, gyakran még életében is Halott ember. Ha azt akarja, hogy az élet pörögjön, pezsegjen, melegítse, örömöt okozzon, találja meg a Dharmáját vagy az Útját.

És itt 3 törvény van, mert az életét aköré  kell építeni, hogy megvalósuljon,

- Amiért ide jött a Földre, hogy kinyíljon az igazi Énje. És itt nem az Alsó Énnel kell foglalkozni a fájdalom testtel, az állandó fecsegő aggyal. Hanem ami e mögött van,  Eredeti Énje és az létezik csak keresni kell, amikor nézi a gyereket, hogyan játszik, a Természet szépségét felfedezni, a zene hallatára belül megmozdul valami ez a Valódi Énje.

 1. Megtalálni az igazi Tehetségét, mert mindenkinek van ilyen, csak a Zseni az 100% kitalálta. Mi is a Tehetség, az amikor megtalált egyet a 7-8 ból amivel valóban rendelkezik. Aki meg csak elvan, az nem talált el egyet sem, de akkor mire van? Nem a saját dolgával foglalkozik. Keressék Énjük, mert ez az anyagi és lelki jólétükhöz vezet.
 2. Potencializálás – erőforrásod aktiválása, ha a potenciálja maximális, kb. 4%-át tudja kihasználni. A Mercedes a dugóban 2%-át használja a képességének. Hiába dolgozik az agya állandóan,  moslék az egész! A potenciált növelni három dologgal lehet.

Hallgatás              Meditáció               Ima

-          Hallgatás: Egész életünkben fecsegünk, beszélünk, kell – nem kell, és rengeteg energiát pocsékolunk el. Hallgatás közben lehet, hogy jön egy zseniális ötlet vagy egy felismerés, ami Énünkhöz visz közelebb.

-          Meditáció: Nem kell a lótuszülés, és könyveket olvasni, mi is az. A meditáció meghallgatni Istent, valahol a belső csend. Az ima, amikor az ember beszél az Istennel, meditáció, amikor Isten beszél az emberrel. Az ima, amikor Isten jön az emberhez, a meditáció, amikor az ember megy az Istenhez.

-          Ima: Feltétlen kell,  legalább, Istenem segíts, adj értelmet, vezess,. Nem tudom, hogy lehet nélküle lenni, legalább hálát adni, megköszönni neki.

 1. Ítélkezés és címkézés  beszüntetése végleg.

A Potenciál (energia) az ítélkezéskor folyik el a legjobban, mert saját magát fojtja el és nem kap energiát.

 1. Ajándékozás, az élet egy ajándék és ezt oda kell adni, legyenek apró ajándékai, amit adni tud. De nem a problémáját, rosszindulatát.

-          Hálát adni mindenért, ami velünk történik.

-          Szeretetet adni, nem kell várni, hogy Te mikor kapsz, lehet, ha adsz, kapsz is.

Szeretett akarsz lenni, szeress, megtisztelt – tisztelj!

Ok           Okozat      Karma

 1. A választásaink nem tudatosak, pillanatok alatt döntünk, a választás nem intuitív, mert a tudatunk túl szennyezett.

Gyerekes, mert gyerekkorban egy pszichés trauma hatására reagálva, már automatikussá válik a döntéshozatalunk, és automatikusan elmegyünk az élet lehetőségei, ajándékai mellett.

Mi saját magunk vagyunk a sikertelenségünk okozói. tudatositanunk kell a választásunk, legalább3-ig kell számolni,  vagy 10-ig, megnyugtatni a Kis Gyereket, aki belül toporzékol, és legalább a Felnőttet bekapcsolni.

 1. Mindig értékeljen két dolgot, a Következményt és a Hasznot, amikor választasz a jövővel kapcsolatban.
 2. Hallgasson mindig a szívére – intuíció.
 3. Kevesebb Erőlködés ez 3 elemből áll:

-          Teljesen Lemondani, Védeni a Szempontjainkat. Rengeteg időt ölünk a bizonyításra, de semmi eredmény, mert úgy néz ki a végén, hogy már Te magyarázkodsz.

-          Elfogadni mindenkit olyannak, amilyen!!! Még több időt használ el azzal, hogy Olyan Legyen Ő, amilyennek kitalálta, aztán 10 év múlva rádöbbensz: Nem Sikerült!  Selejt! Egyszerűbb lett volna elfogadni, amilyen, Ő, Jó Férfi, de Nem a Tied!! Illuzó!

-          Használni mindent, mint lehetőséget!!!!

Hogyan tudom a szabad időm legjobban kihasználni? Hogyan tudom a sikertelenséget a legjobban kihasználni?

 1. Szándék és Kívánság – kell, hogy legyen Cél! Sokan azért halnak meg korán, mert elfogy a Cél, nincs miért Élni. Akar sokáig élni – hozzon létre Célrendszert!

-          A Cél az nem Eszköz,  pl. az Autó,  csak eszköz. Ha nem a célra költi a pénzt, hanem az eszközre eleve kidobott pénz, ha nincs cél mögötte.

-          A Szituációra kell irányulni, nem pedig a Tárgyra!!! Főleg a nők irányulnak a Jól Kinéző Objektumra, míg az kellemetlen szituációkat okozhat.

-          Kötetlenség – a kötöttség, ha sok van az a Függőség. Ha túlságosan kötődünk a szeretett Nőhöz, az Függőséggé válik, elveszíted a szabadságot és Őt is függővé teszed, ezután már a két Ego fog viaskodni.

Ne ítélkezz            Fogadd el      Minden legyen olyan , amilyen.

A Határozatlanság és a Káosz, valójában a Szabadság, amikor ilyen van ne kezdjél rendszerezni, struktúrákat kialakítani, megfésülni, algoritmusokba tenni!!! Használd, mert ilyenkor dobhat az élet kiugrási, fejlődési variációkat.

A határozatlanság és a káosz az nem veszély, hanem Szabadság.

Egyetlen ember, aki hagyja hogy Szabadság legyen ebben a világban és lehessen Szabadon Választani, az Te vagy egyedül, mert ilyennek programoztak. De ez a Te világod és csak Te változtathatod Meg!!!

Ne Bonyolítsd az életed. Este értékeld át a napod és másnap korrigáld, amit tudsz és ne feledd a dolgoknak érted kell, lenniük.

Gyengék és erősek viszonya

 

“Egy sikeres férfi mögött a nő szeretete van.                                                                                 Egy sikeres nő mögött pedig a férfi árulása van.”

Ha a kapcsolatban a nő erősebb, akkor a férfinek fejlődni kell vagy elválni. Ha a férfi fejlődik és eléri azt a szintet, amikor erősebb a nőtől, akkor minden jó lesz. Az erős nő mellett csak az erős férfinak jó. Az erős nő mellett kényelmes a gyenge férfinak, mint gyereknek az anyja szoknyája mellett, de a nőnek ez nem tetszik. Az erős nő meséli, “viszem az üzletet, de a férj gyenge, sajnálom megbántani, irritál a lassúságával, nem tud döntést hozni. Igaz óvatosan megmondogatom”, és ekkor a nőnél gondok lépnek fel az egészséggel, a húgyúti rendszerrel, a gerinccel, fejfájás, stb. A nő tudja mit kéne tennie, de a férfi visszahúzza, és a nő nem tudja eldönteni, hogyan lépjen ebben a szituációban. Mert mintha nőnek kéne maradni, megőrizni a nőiességét, mert ha szól, a férfi elkezd elégedetlenkedni, cirkuszt csinál, megsértődik, két hétig hallgat, durva, agresszív lesz és ez nem helyes!

Férfiak, nekünk egyáltalán nincs jogunk megsértődni, a sértődés állapota elfogadhatatlan, mert van a nő, amikor megkérdezik tőle,- Te megsértődtél? ” Nem”. válaszol a nő .Ilyen nagyon? “Igen”.

Az alapelv az, ha valami nem tetszik, rögtön kimondjuk. Ha nem volt igazunk, beismerjük, itt és itt hibáztam. Ha ehelyett elkezd magyarázkodni, “emlékszel, fél évvel ezelőtt te is akkor azt mondtad, és”. Nem szabad a múltba visszamenni, nem kell, hogy érdekeljen, ki mit csinált valamikor, itt most be kell ismernie a tévedését, a mulasztását és kész, és nem válik sebezhetővé ebben a szituban. Ahányszor elkezdi utólag az igazát védeni, “Ez nem is én voltam, a csillagok állása” stb. “Én gyengéd, jó vagyok, nézz magadra, Te is elég hibával rendelkezel”, stb., vagyis védi az igazát, ahelyett, hogy belátná, hogy leépíti önmagát. Változni kell, és nem hibázni a későbbiekben, így nincs konfliktus, nincs esemény.

Mit csinálnak, és mit mondanak a gyenge nők és férfiak  ”hagyj békén, állandóan zaklatsz, nyavalyogsz, felejtsük el”, de nem mondják, hogy nincs igazuk. A konfliktusoknak 90% ezekből a bolond szituációkból származnak. És kell igen is vitatkozni kell, és a földbe verni, ha nincs igaza. Aki nem vallja be a hibáit, azok szétrombolják a körülöttük lévőket. Miért van agresszió velük szemben, mert a “finom” energia rétegekben romboló hatásuk van. Vallják be, ha nincs igazuk, de ne sajnáltassák magukat, ne hibáztassák a másikat.

Mindazok, akik felhívják a hibáinkra a figyelmet – csak erősítenek bennünket. Mikor azt mondják, rosszul ejted ki a szavakat  ”szuper, köszi, figyelni fogok, kemény vagy, nyers vagy” ok, megjegyzem és kontrollálom magam. De ha ezt támadásnak vesszük                  megsértődünk rájuk, kritizálni, támadni kezdjük azért, “mert hogyan mert megjegyzést tenni rám”, ez ok a sértődöttségre.

Amikor a férfiak vagy nők elkezdenek kimagyarázkodni - ez a vég kezdete. Amikor a sértődést magunkban tartjuk, a kapcsolatot a “Nullára” viszi. Vigye ki rögtön konfliktusra. A konfliktusban látni fogja, igen, én megsértődtem, nincs igazam, másképpen kell viszonyulni a szituációhoz, nyugodtabban, de most én zaklatott vagyok, és nem tudok semmit sem kezdeni ezzel. Ha így tesz, finoman felhagy a sértődöttséggel, de ha ezt elnyomja magában, lenyeli, és úgy tesz, hogy minden rendben van, a “finom” rétegekben úgy rombolja a másik embert, hogy az gyűlölni fogja, otthagyja és nem is érti, hogy miért. Ezzel két dolgot távolítunk el, a sértettséget és az igazunk bizonygatását. Ha elkéstünk a melóból, igen, elkéstünk és nem érdekes, miért.

Hogyan történik a megbékélés? Haragszom, megsértődöm, idegeskedek, kifogásokat támasztok, kész, kimondtuk, a z t á n,  ”Én igyekszem többé így nem viselkedni”,  ezzel szétoszlik az energia és később nem kerülünk olyan szituációba, ami ezzel jár. De ha a szituba az új állapotot tesszük  ”igen, én jó akarok lenni, pozitív akarok lenni, serény és energikus, igen, még nem vagyok ilyen, de szándékomban áll ezzé válni”. Dolgozni kell magunkon, és elsősorban törölni a múlt negatív tapasztalásait, negatív programjait.

Ha az mondja, haragszom, sértődött vagyok, mert  ”ezek a szemetek idegesítenek, zaklatnak, stb. és ezért vagyok ilyen rossz, de ha nem lennének, én mindig jó lennék”  Kész, így vagy úgy Önnek VÉGE. Betakarja még három hullám és tízszer rosszabb lesz, mert ön bevonzotta őket, hogy elkezdje bizonyítani az igazát. Kimondta, mit csinált helytelenül és ELENGEDTE. Ezzel elhatárolódott, és elfogadta, hogy így csinálta. De ha egy szóval is a kimagyarázkodásra utalt, ez azt jelenti, a TANÍTÁSON nem ment át és még, és még fognak ilyen leckéket adni az életben, de azok keményebbek lesznek már.

Ne hibáztassa a környezetét, ha valamit nem jól csinált, mert számolni kellett a körülményekkel, hogy éppen ilyen emberek veszik körül, de nem ők a hibásak, hogy Te nem másként cselekedtél, Te átvetted a felelősséget magadra, hogy így cselekedtél. Amikor beismerjük, hogy magyarázkodunk, mikor próbálunk nem magyarázkodni, mikor tudjuk, hogy a sértődés az, ha konokok, csökönyösek vagyunk, amikor agyalunk, amikor alkalmazkodunk,és ennek az alkalmazkodásnak. megfelelésnek eredményeként a másikat “Megsemmisítjük”. Mintha mi helyesen is cselekedtünk, de nem voltunk önmagunk, nem voltunk valódiak, létrehoztuk a másik megsemmisítésnek feltételeit. Ezzel mesterségesen elvettük a másik energiáját, ezzel neki problémái keletkeztek, és mi elvéve az ő életenergiáját átvettük az ő problémáját és elkezdtük ledogozni. Neki leblokkolódtak a lehetőségei fejlődni és élni, és ha ő hallgat , minden kimegy “nullára”. Ha beszél, akkor alkotóan, pozitívan tegye, de ha a másik ember ellenkezik, ellenáll és még jobban megsértődik, ez az embere, zsákutca.

Ezért jobb cirkuszt csinálni, kidobni a fölös energiát, mert vannak emberek, akik játszanak a szavakkal, idegesek, megsértődnek, “Te nem tudtál megbocsájtani, mikor én ezt meg ezt tettem érted akkor” stb. – ez már manipuláció.

Valld be, NEM szereted magad, és ha kritikát kapsz, nehezen viseled el, mert ezzel kizárod, hogy boldog, gazdag, sikeres legyél. Mert ha valaki elkezd ránk telepedni, lenyomni,  ha nem valóst állítottak, és mi sértődéssel reagálunk, nem tudunk jól kilépni, vagy védekezni, mert nem látjuk a támadás valós okát. Amikor rámutatnak a hiányosságainkra és jobbnak szeretnének látni, nem szabad magyarázkodni, megsértődni, védekezni, azzal hogy “Lenyomod az önértékelésem.  Így nem hagysz fejlődni”. Ha a kritika reális, valóban jó és a fejlődést szolgálja, akkor ezt röviden tesszük, és a hiányosságot is röviden közöljük. De ha a másik elkezd magyarázkodni, azt már nem röviden teszi, és a végén Te lesz a hibás.

Ha hibázott, vallja be, és legközelebb jobban odafigyel. Ha a másik magyarázkodik, és még vádaskodik is, semmikép nem szabad hagyni. A konfliktusba, szembesíteni kell a hibájával, mert ezután is másra fogja hárítani a felelősségét. De ha lenyeli neki a jogtalan vádjait, ön elkezd betegeskedni, “haldokolni”, elkezd alkalmazkodni és gyűlölni ” nem szeretni” , és ő meg elhagy.

Ezért ha hibázunk, őszintén beismerjük és ekkor még jobban fognak szeretni. Valamilyen módon jóvátenni, humorral kompenzálni. De nem dúlni-fúlni meg elégedetlenkedni, mert ez csak gyűl, csak gyűl, és ez betegséghez vezet, a rossz atmoszféra, a napokig nem beszélés. INKÁBB RÖGTÖN KONFLIKTUSRA VINNI. Ne hallgassa el a véleményét! A problémák akkor kezdődnek, ha az ember nem szereti magát és mást kezd hibáztatni,  kibúvót keres “Mi az, ha kövér vagyok, nem szeretsz?”, igaz, nem kellett megenni két tányér sütit stb., de ha humorosan kezeli, “Ok, szeretkezzünk többet, lemegy a súlyom!”, ez már  másképpen fog hatni. De ha elkezd magyarázkodni és téged hibáztatni, mert akkor régen te is így-úgy viselkedtél, te sem vagy jobb, ezzel előbb utóbb megöli a kapcsolatot és téged is.

Ha nem kaptunk gyerekkorban elég szeretetet, nem kell felmenteni ezzel magunkat, hogy nem szerettek. Mi már felnőttek vagyunk, ki zavar most jól csinálni a dolgaink, mit ad, ha hibáztatjuk a szüleinket, hogy nem jól neveltek, nem eléggé szerettek, nem adtak meg valamit vagy nem támogattak, stb., valójában nem hibásak, de Te most tehetsz magadért, transzformálva a múltad, megváltoztathatod a jelent és a jövőd.  Az életedért te vagy felelős, a döntés a te kezedben van.

Vannak tények “Így nem jó”, ki zavar ma néked jól, vagy másképp csinálni a dolgokat- hát a tudattalanban lévő elavult programok! Akkor törölni kell a múltban beszerzett programokat. . Ez mind szépen hangzik, de van megoldás, hogy ez megvalósuljon. Törölni kell a múlt negatív tapasztalásait, a gyerekkorban kapott szülői Utasításokat, drivereket, meggyőződéseket, a mai napig kiható negatív emóciókat. Erre vannak módszerek, hatékony és gyors psy- technológiák.

Ha az erős alkalmazkodni kezd a gyengéhez, és eltűri annak a sértődöttségét, mert meg merte mondani a hibáit, és az egyszerűen nem akar csinálni semmit, változni sem, ekkor az erős hamarabb hal meg, mint a gyenge, mert így nem tud fejlődni, előre haladni. Az erős, tevékeny, alkotó ember a semmittevésbe belehal, a saját energiájába, ha nem használja fel azt.